Om oss

Hembygdsgården är vackert belägen på »Brånet«, där gamla Degerfors by tidigare låg. Området består av ett 15-tal byggnader, de flesta från tidigt 1800- tal och tillhör en av länets finaste. Här hittar du också en mängd gamla fina föremål.

 

På sommaren försöker Vindelns hembygsförening ordna med aktiviteter för gamla och unga.Förutom att hålla öppet för visning ordnas allt från traditionellt midsommarfirande, hantverksdagar, skolaktiviteter och bygdemarknad.

 

Alla är välkomna som medlemmar i Vindelns hembygdsförening. Både för att vara med och hjälpa till eller kanske driva ett eget projekt?

Som medlem får man även fördelaktiga priser i att hyra området eller byggdnader för egna tillställningar som bröllop och fest.

27 mars 2018 valdes sittande styrelse:

 

Ordförande: Carl-Axel Gyllenram

Kassör: Ulrika Åkesdotter

Sekreterare: Ronja Grimstedt

Ledamöter: Rolf Sixtensson, Anita Sirfalk

Supleanter: Åsa Grenholm, Ylva Jonsson Sarri

 
 
 

Några ord från ordförande...

 
Hej! 

Hoppas du vill fortsätta att vara medlem i Vindelns hembygdsförening, eller bli ny medlem!

 

Genom att betala medlemsavgiften stödjer du vår verksamhet.  Detaljer som medlemsavgifter ser du här till höger --> 

 

Vi har ett år med flera större och mindre arrangemang bakom oss, och hoppas kunna fortsätta på samma sätt.  Men vi klarar det inte utan medlemmar förstås. Du behövs!

 

Nu är Hembygdsgården mer tillgänglighetsanpassad än den någonsin varit, tack vare så kallat landsbygdsbidrag.

 

Vi hoppas på ett 2019 där vi kan lyfta fram våra lokala traditioner, byggnadsvård och hantverk. Men också bjuda in och vara öppna för det som våra nyanlända till kommunen vill och kan bidra med, oavsett om man kommer från en annan del av Sverige eller en annan del av världen.

 

 

Du är också välkommen till vårt

 

Årsmöte tisdagen den 19 mars kl. 18.30 på Vindelns folkhögskola, Hörsalen (i huvudbyggnaden).

 

Då får du höra mer om styrelsens planer för 2019 och får möjlighet att påverka dem, och även lyssna på ett intressant föredrag av Bo Nilsson, ordförande i Västerbottens Läns Hembygdsförbund, om ”Folkrörelsens roll i lokalsamhället”

Och så blir det förstås fika och trevlig samvaro.

 

 

Vindeln den 12 februari 2019

 

 

Carl Axel Gyllenram

Ordförande Vindelns Hembygdsförening